Προβολή Επαγγελματία - Personal Branding Συμβουλές από την SEO Expert Joanna Vaiou

Προώθηση Επαγγελματία στην 1η Σελίδα Google: Personal Branding & SEO Tips

 

Γειά σας, είμαι η Ιωάννα Βαΐου και είμαι επαγγελματίας βελτιστοποιήσεων για τις μηχανές αναζήτησης. Μοιράζομαι εδώ μαζί σας κάποιες συμβουλές και κάποιες στρατηγικές SEO ιστοσελίδων μαζί Personal Branding που έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά συστηματικά τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια στον χώρο του SEO, τα οποία είναι αποτελεσματικά για εμένα στην μηχανή αναζήτησης Google για το προσωπικό μου brand σαν SEO Expert.

 

Το προσωπικό μου brand name (η internationalized version του), έχει λάβει επίσημα την πολυπόθητη αναγνώριση από την Google μηχανή αναζήτησης μέσω του δικού μου προσωπικού Google Knowledge Graph – Panel, κατά την πληκτρολόγηση του ονόματος μου.

 

Προβολή & Προώθηση Επαγγελματία: Personal Branding Συμβουλές από την SEO Expert Joanna Vaiou
Personal Branding Συμβουλές Προώθησης Επαγγελματιών από την SEO Expert Joanna Vaiou

Πως εξασφαλίζετε σαν Επαγγελματίες στον (οποιοδήποτε) τομέα εξειδίκευσης σας την μέγιστη ορατότητα στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης (Google), με τρόπο που να δείχνει ότι είσαστε ο καλύτερος/η, αλλά και όλα αυτά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους στον τομέα σας για να σας βρίσκουν οι πελάτες που είναι κατάλληλοι για εσάς, και όχι χάσιμο χρόνου;

 

Το Προσωπικό Branding σε όποιο τομέα και αν επιχειρείς να χτίσεις μία επιχείρηση δεν είναι προαιρετικό στις μέρες μας, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

 

Είναι μία πραγματικότητα για τον καθένα που επιχειρεί στο οτιδήποτε, ότι όσο περισσότερα κομμάτια και είδη ουσιαστικού, μοναδικού, και υψηλής αξίας περιεχόμενου δημιουργεί, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν κάποιον με την δική μας εξειδίκευση αλλά και χαρακτήρα, αέρα, πείτε το όπως επιθυμείτε.

 

Σε ό,τι αφορά την οργανική προβολή στην Google, φροντίστε για τα παρακάτω:

 

Ασφαλίστε το Προσωπικό σας Όνομα Εκεί που Ψάχνουν (Σχεδόν) Όλοι Καθημερινά

 

Για το προσωπικό σας όνομα όταν κάποιος σας αναζητά στην Google, να γεμίσετε την 1η σελίδα των αποτελεσμάτων της με ιστοσελίδες που τις διαχειρίζεστε οι ίδιοι:

  1. Τα δικά σας websites (https://…) όπου μοιράζεστε καίριες πληροφορίες για εσάς και την εξειδίκευση σας, τρέχοντα στοίχεια επικοινωνίας, Case Studies, Testimonials, κτλ.
  2. Τα προσωπικά σας social media network προφίλ (πρέπει να έχετε τέτοια αν είσαστε εσείς ο εκπρόσωπος του brand σας ο ειδικός στην τέχνη, την επιστήμη σας κτλ).
  3. Τα βίντεο σας που ανεβάζετε στον YouTube video λογαριασμό σας, κτλ.
  4. Τις εικόνες που ανεβάζετε στις παραπάνω ιστοσελίδες που διαχειρίζεστε οι ίδιοι, και αυτές μπορούν να είναι ένα απο τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην Google για το όνομα σας, όταν το πληκτρολογεί κάποιος που θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.

 

Αυτό το πετυχαίνετε έχοντας μία ουσιαστική παρουσία σε όλα τα παραπάνω μέσα αλλά και βελτιστοποιώντας τα όλα αυτά τα μέσα, για το προσωπικό σας όνομα μεσω των βασικών αρχών του on-page και off-page SEO, υπαρχουν άπειρες δωρεάν πηγές στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε το Πρόσωπο σας – Την Φωνή Σας – Την  Εξειδίκευση σας – Τον «Αέρα» σας

 

Έτσι, κάποιος που σας ψάχνει για πρώτη φορά σην Google, μπορεί σε δευτερόλεπτα να δει φωτογραφικό υλικό για εσάς, τον τρόπο που εκφράζεστε μέσω των βίντεο στο κοινό σας directly για εσάς και το επάγγελμα σας, και να αποκήσει την πρώτη εντύπωση για τα παραπάνω, παίρνοντας την απόφαση να επικοινωνήσει μαζί σας ή όχι για αυτό που θέλει να μάθει.

 

Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα μίας online video συνέντευξης σχετικά με την εξειδίκευση μου στο SEO όπου μοιράζομαι συμβουλές, με την μοναδική YouTube Strategist Christina Doukouziani, από το “Make Video Greece”.

 

 

Κάποιους θα τους προσελκύσει ακριβώς αυτό, το ότι εσείς μοιράζεστε αυτό το mix-πληροφοριών μαζί τους με το καλημέρα σας, ενώ ο ανταγωνισμός σας όχι, ειδικά όταν κατά την πληκτρολόγηση του ονόματος τους, βγαίνουν στην Google αποτελέσματα τα οποία δεν τα διαχειρίζονται οι ίδιοι.

 

Κάποιοι μπορεί να μην επικοινωνήσουν γιατί δεν θα τους προσελκύσει το άτομο σας, και αυτό είναι απόλυτα ΟΚ. Δεν μπορεί κανείς να αρέσει σε όλους πάντα.

 

Τα πράγματα είναι πολύ σκληρά εκεί έξω και ο ανταγωνισμός ακόμα σκληρότερος, και όχι πάντα “καθαρός” στον τρόπο που ανταγωνίζεται.

 

Κάποιος επαγγελματίας που δεν φροντίζει για την εικόνα του ονόματος του στην Google δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει πολύ η εικόνα του / το εγχείρημα του.

 

Παράλληλα, αφήνει “το ελεύθερο” στον κακόβουλο ανταγωνισμό να επικρατήσει με κάποιο αναληθές κομμάτι περιεχομένου που θα δημιουργήσει για εσάς, για να σας βλάψει και να επωφεληθεί ο ίδιος.

 

Αν έχετε ισχυρό όνομα, θα προσπαθήσουν να σας διαβάλλουν πολλές φορές κακοβούλως, για να φανούν μέσα από αυτήν την πρακτική οι ίδιοι, γιατί είναι πιο εύκολο και γρήγορο να ανεβουν κατεβάζοντας κάποιον άλλον, από το να ανέβουν μόνοι τους ένα ένα τα σκαλιά της επιχειρηματικής εξέλιξης.

 

Do Not Let Them. Πάρτε το Τιμόνι Εσείς και τον Έλεγχο της Επαγγελματικής σας Εικόνα στην 1η Σελίδα της Google.

 

Συνάψτε Συνεργασίες Online & Offline με Άλλους Επαγγελματίες στα Media ή σε Παρεμφερείς Αγορές με την Δική Σας

 

Πολύ σημαντικό για την Google είναι επίσης το Digital PR ή το Digital Branding. Εμμέσως επηρεάζει τα αποτελέσματα στην οργανική (SEO) προβολή σας καθώς δείχνει στην Google ότι οι πληροφορίες που έχετε να μοιραστείτε είναι άξιες αναφοράς.

 

Εδώ στις δημοσιεύσεις μου έχω συγκεντρώσει τις δικές μου από Ελληνικά media και παγκόσμια.

 

Χτίστε σχέσεις με άλλους παρεμφερείς επαγγελματίες στην αγορά σας, αρπάξτε κάθε ευκαιρία να μοιραστείτε την ιστορία σας με διαδικτυακά media sites που προβάλλουν τέτοιες ιστορίες, αλλά και μέσω των παραδοσιακών μέσων όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, κτλ.

 

Digital PR & SEO On Steroids Can Lead to Getting your Own Google Knowledge Graph-Panels

 

Το Απώτερο Σημείο του Personal Branding όσον αφορά την οργανική προβολή ενός επαγγελματία στο Google, είναι όταν κατά την πληκτρολόγηση του ονόματος του στην Google, η ίδια η Google τον “αναγνωρίζει”, δίνοντας του το δικό του προσωπικό Knowledge Graph-Panel.

 

Για εμένα αυτό συνέβη πρόσφατα, και φαίνεται στην φωτογραφία που μοιράζομαι μαζι σας, όταν κάποιος πληκτρολογεί το International όνομα μου, μετά από 15 χρόνια σύνολο στο χώρο του SEO. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις στρατηγικές που μοιράστηκα παραπάνω στο βαθμό που ήμουν διατεθειμένη να αφιερώσω τον χρόνο και την προσοχή μου, σε κάθε εποχή.

 

Δεν ήταν εύκολο, και δεν το περίμενα.

 

Δεν υπάρχει επιλογή η τρόπος να δηλώσει κάποιος ενδιαφέρον για να αποκτησει αυτό το Knowledge Graph αποτέλεσμα για το όνομα του και να του δίνει ακόμα έναν τρόπο να ξεχωρίζει. Είναι μόνο στην δικαιοδοσία της Google να κρίνει ποιος είναι “eligible” για αυτό, και ποιος όχι.

 

Extras:


Επικοινωνία

Ιωάννα Βαΐου – SEO Specialist

ΕπικοινωνίαLinkedin