SEO Specialist Athens Greece – Ιωάννα Βαΐου

Ψάχνετε έναν SEO Specialist από Ελλάδα και αναρωτιέστε τί κάνει, ποιές είναι αρμοδιότητες του, πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες του, πως να επιλέξετε τον καλύτερο εξειδικευμένο Search Engine Optimizer, και που μπορείτε να τον βρείτε, για να σας βοηθήσει να αναρριχηθείτε ψηλά στις VIP οργανικές θέσεις της Google στην 1η σελίδα;

 

SEO Specialist from Athens, Greece: Joanna Vaiou
As seen on – Press/Media Coverage

 

 

Ονομάζομαι Ιωάννα Βαΐου, γεννήθηκα το 1981, και είμαι επιστήμονας (απόφοιτη του Οικονομικού τμήματος της Νομικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Εντέλει, δεν με κέρδισε η Οικονομική επιστήμη, αλλά αυτή του Search Engine Optimization, από το 2009.

 

Ανεβάζω ιστοσελίδες στην 1η σελίδα της Google από τις αρχές του 2009. Περιηγηθείτε στην Google.gr, πληκτρολογώντας τις λέξεις-κλειδιά της δικής μου εξειδίκευσης (έαν δεν το έχετε κάνει ήδη και έτσι με βρήκατε) όπως: seo expert greece, seo expert, seo consultant, seo specialist greece, κτλ, και βρείτε με, με την παρούσα ιστοσελίδα μου, στις πρώτες οργανικές θέσεις ψηλά της 1η σελίδας.

 

Quote SEO - #1 seo expert in Greece

 

Η ορατότητα αυτή στο δικό μου παράδειγμα παραπάνω, είναι το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα του εξειδικευμένου SEO, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε όποιες επιχειρήσεις το καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μέσω αυτού του marketing καναλιού, από τις πλέον κυριαρχικές και εξέχουσες θέσεις, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, και τις αξίες τους, στο δικό τους κοινό ενδιαφέροντος που ψάχνουν για αυτά/αυτές. Έτσι, είναι αυτόματα σε θέση να διεκδικήσουν νέες πωλήσεις και πελατολόγιο από το δημοφιλές κανάλι αυτό της Google, το οργανικό.

 

Αν αυτοί που σας βρίσκουν από τις κατατάξεις σας ψηλά στην 1η σελίδα της Google, σας εμπιστευτούν, τους αρέσετε, και έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τότε θα γίνουν πελάτες σας κάποια στιγμή, όταν αισθανθούν έτοιμοι από όλες τις απόψεις.

 

Η Εμπειρία μου στο SEO Industry

 

Η εμπειρία μου στον τομέα SEO, ξεκινά ως αυτοδίδακτη στις αρχές του 2009 όπου έμαθα το SEO πάνω σε δικά μου website projects τα οποία τα ξεκινούσα από το μηδέν και τα έφτανα στην 1η σελίδα της Google για τους στόχους τους. Έχω επίσης εργαστεί full-time για ένα χρόνο (μεταξύ 2011-2012, πριν ανοίξω τη δική μου επιχείρηση) σε ένα από τα μεγαλύτερα Performance Agencies της Αθήνας σαν SEO Director (Globe One Digital), όπου είχα την τιμή να διαχειριστώ το SEO των ιστοσελίδων παγκοσμίων brands και πολυθνικών εταιρειών όπως την BMW Hellas, Mini Cooper Hellas, και άλλες.

 

Από το 2013 και μετά σαν πάροχος εξειδικευμένων υπηρεσιών SEO, εχω δουλέψει με μεγάλες πολυεθνικές (Onex Technologies, Stoiximan – Kaizen, δικηγορικές εταιρείες παγκόσμιας προβολής – Vardikos & Vardikos – Προξενεία όπως το Dominica Consulate Embassy in Greece κτλ), αλλά και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Local & National) σε διάφορους τομείς προϊόντων/υπηρεσιών στο eCommerce (Β2Β και B2C) όπως έπιπλα Efdeco.gr, γυαλιά ηλίου Cosmoptical, συνθετικοί χλοοτάπητες HomeGrass, εταιρείες ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής στην Μήλο και την Σίφνο για Bloomarine, Α La Mer, και στις Επαγγελματικές Υπηρεσίες π.χ Ιατρικές, Στέλιος Βλατάκης Νευροχειρουργός, Ορθοπεδικός Χειρουργός Νίκος Γρανίτσας, Πλαστικός Χειρουργός Derm and Plastic Surgery Clinic, ΩΡΛ Φωτόπουλος, κτλ),

 

Έχω πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές, και συνεντεύξεις σχετικά με την εξειδίκευση μου στο SEO, όπως και τα άλλα ενδιαφέροντα μου σε επιχειρηματικά εθνικά και διεθνή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης-online media. Περιηγηθείτε εδώ.

 

Δείτε κάποια SEO case studies μου.

 

Τι Κάνει ένας SEO Specialist – Ρόλοι – Αρμοδιότητες

 

 • Ένας SEO Specialist έχει γνώσεις βελτιστοποίησης ιστοσελίδων (αφορά αλλαγές που γίνονται πάνω στην ιστοσελίδα – “on-site SEO”) και προώθησης ιστοσελίδων (αφορά ενέργειες προώθησης που γίνονται έξω από την ιστοσελίδα – “off-site SEO”).

 

 • Ένας SEO Specialist, ξέρει να χρησιμοποιεί διάφορα επαγγελματικά εργαλεία για SEO experts, έτσι ώστε να προβαίνει σε έρευνες και αναλύσεις της κάθε αγοράς και του ανταγωνισμού, και να καταλήγει στον σχεδιασμό custom SEO στρατηγικής για την κάθε μία επιχείρηση.

 

 • Ένας SEO Specialist κατευθύνει άλλους συνεργάτες σε μία εταιρεία όπως τους web developers, τους marketing managers, και τους copywriters, τους εικαστικούς-το δημιουργικό, ανάλογα πάντα με τα ευρήματα των ερευνών και αναλύσεων του, έτσι ώστε να εφαρμόζονται ορθώς οι κατάλληλες στρατηγικές σε όλα τα παραπάνω πεδία, για να ξεκινήσουν οι βελτιώσεις στην ορατότητα, τις οργανικές κατατάξεις, την επισκεψιμότητα, και ό,τι αυτή συνεπάγεται (αυξανόμενες ευκαιρίες για μετατροπή επισκεπτών της ιστοσελίδας, σε πελάτες).

 

 • Ένας SEO Specialist, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο Search industry και ενημερώνεται συνεχώς για το τι αλλάζει στον αλγόριθμο της Google, για να μπορεί να αναπροσαρμόζει τις στρατηγικές του ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η Google κάθε φορά.

 

 • Ένας SEO Specialist κατανοεί την σημασία του E-E-A-T για το σημερινό SEO και τις επιχειρήσεις, και φροντίζει να κατευθύνει τους επιχειρηματίες και την ομάδα συνεργατών του με γνώμονα το χτίσιμο αυτού του τετράπτυχου παράγοντα (Experience – Expertise – Authoritativeness – Trustworthiness).

 

 • Ένας SEO Specialist γνωρίζει πως να διαχειριστεί την online φήμη μίας εταιρείας στα οργανικά αποτελέσματα της Google στην 1η σελίδα για τις λέξεις-κλειδιά που αφορούν το brand name της, ή το προσωπικό όνομα κάποιου υπευθύνου – Δείτε περισσότερα στην σελίδα υπηρεσιών SEO Corporate and Personal Brand ORM (Online Reputation Management).

 

Πόσο Κοστίζει ένας SEO Specialist για μία Εταιρεία – Μισθοί – Αμοιβές

 

Το κόστος του SEO είναι μία ερώτηση της οποίας η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Διαβάστε προσεκτικά τον οδηγό μου για τις τιμές του SEO, για να καταλάβετε τι ισχύει για τα κόστη.

 

Εάν Είσαστε Εταιρεία

Σε γενικές γραμμές, εάν είσαστε εταιρεία που θέλει να προσλάβει full-time κάποιον SEO υπεύθυνο entry-level, (όχι πολύ έμπειρο γιατί ο πολύ έμπειρος SEO Specialist, δεν θα δεσμευτεί ως υπάλληλος full-time στην Ελλάδα, που οι αμοιβές είναι τόσο χαμηλού επιπέδου), τα κόστη αυτής της σχέσης εξαρτημένης εργασίας κυμαίνονται χονδρικά από 650 ευρώ – 1000 ευρώ καθαρό μισθό στο χέρι του υπαλλήλου προ φόρων κάθε μήνα (πάνω στο ποσό αυτό φυσικά θα πρέπει να προσθέσετε όλες τις κρατήσεις με τις οποίες επιβαρύνεστε σαν εταιρεία, όταν προσλαμβάνετε υπάλληλο full-time για υγεία – ασφάλιση και άλλες εισφορές-φόρους).

 

Εάν Θέλετε να Προσληφθείτε ως Μισθωτός στο SEO από Εταιρεία στην Ελλάδα

 

Από την πλευρά του υπαλλήλου, αν προσληφθείτε ως entry-level SEO, από προσωπική εμπειρία όταν εργάστηκα με αυτό το μοντέλο πριν ανοίξω την δική μου επιχείρηση, ο μισθός σας προ φόρων θα ξεκινάει χονδρικά από τα 600 ευρώ το μήνα. Με την εμπειρία που θα αποκτάτε με τα χρόνια, θα ανεβαίνει κάπως ο μισθός σας. Δεν έχω μείνει υπάλληλος στο SEO στην Ελλάδα παραπάνω από 1 χρόνο, οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω που μπορεί να φτάσει ο υπαλληλικός μισθός ενός SEO Expert στην Ελλάδα με π.χ με 5, 10 ή 20 χρόνια εμπειρίας. Από ό,τι έχω ακούσει από άλλους, υπάρχει ταβάνι όταν θα φτάσετε στα 1500 με maximum 2000 Ευρώ καθαρά το μήνα σε υπαλληλική θέση, και αυτό εάν έχετε 10+ χρόνια εμπειρίας.

 

Οι αντίστοιχες αμοιβές ενός entry-level SEO Specialist στην Αγγλία και στην Αμερική φαίνονται παρακάτω:

 

SEO Specialist Μισθοί: Αγγλία - Αμερική για Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας
SEO Specialist Μισθοί Αγγλία – Αμερική για Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας

 

Εάν ψάχνετε κάποιον πολύ έμπειρο SEO specialist (όχι entry-level) με την δική του επιχείρηση για συνεργασία να σας βοηθήσει ως ανεξάρτητος εξωτερικός πάροχος εξειδικευμένων υπηρεσιών SEO, θα πρέπει να κατανοήσετε τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της συνεργασίας των ειδικών αυτών.

 

Ranges Κόστους Υποστήριξης Μηνιαίου / Hourly SEO Strategy & Consulting – Ιωάννα Βαΐου

 

Monthly SEO Specialist Retainer Estimate Cost: Για σταθερή month-to-month υποστήριξη σε υπηρεσίες πολύ έμπειρου (με αποδεδειγμένο SEO success record δεκαετιών όπως η ίδια) SEO specialist, αναμένετε μηνιαία SEO retainers που κυμαίνονται από 800 ευρώ το μήνα η χαμηλότερη για SEO στρατηγική και συμβουλευτική (π.χ για προβολή στα Ελληνικά με στόχευση κοινού μόνο την Ελλάδα),  έως και πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα (για τις πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές αγορές και στοχεύσεις κοινού στην Αγγλική γλώσσα).

 

On-Demand one-off Hourly Video Call SEO Strategy & Consulting Session Cost: Οι on-demand συναντήσεις custom SEO στρατηγικής και συμβουλευτικής στο διαδίκτυο (SEO strategy and consulting video calls) έχουν one-off κόστος 200 ευρώ (για μέχρι 1 ώρα online video call). Τα SEO strategy video calls, είναι stand-alone υπηρεσία, on-demand, ανεξάρτητα με το αν έχετε δεσμευτεί (ή όχι) στην μηνιαία υποστήριξη για SEO υπηρεσίες.

 

Πως να Επιλέξετε τον Καλύτερο SEO Specialist στην Ελλάδα

 

 • Αποκτήστε ξεκάθαρη εικόνα για τις ανάγκες σας σαν εταιρεία και το είδος της συνεργασίας που επιθυμείτε να έχετε με κάποιον SEO υπεύθυνο, ποιά είναι η εμπειρία, η ποιότητα, και το επίπεδο που θέλετε να προσελκύσετε.

 

 • Έχετε ξεκάθαρη εικόνα για τις οικονομικές σας δυνατότητες έτσι ώστε να προσελκύσετε την αντίστοιχη ποιότητα SEO συνεργάτη ή υπαλλήλου.

 

 • Αν ψάχνετε για υπάλληλο και επιθυμείτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, βάλτε δημόσια αγγελία στα sites που κάνουν HR recruiting, ψάξτε στο Linkedin, ρωτήστε γνωστούς, κτλ.

 

 • Αν ψάχνετε εξωτερικό independent SEO specialist, ψάξτε στην Google με τις κατάλληλές λέξεις-κλειδιά και μιλήστε με όλους τους επαγγελματίες που είναι στην 1η σελίδα για αυτές, γιατί αυτοί είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους, που δεν είναι άλλο, από το Search Engine Optimization (η πιο ανταγωνιστική αγορά στο SEO λόγω και του ιδίου αντικειμένου).

 

 • Μηδενίστε το ρίσκο της αποτυχημένης επένδυσης σας στο Search Engine Optimization ζητώντας από τον Specialist σας να σας δείξει τουλάχιστον 3 παραδείγματα από website SEO projects που έχει δουλέψει για άλλους πελάτες, όπως και να μιλήσετε με αυτούς προσωπικά για να είσαστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του πιθανού συνεργάτη σας.

 

 • Επιλέξτε αυτόν/ήν που σας ταιριάζει σαν συνεργάτης αλλά και στις οικονομικές σας δυνατότητες που έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία να σας φέρει αποτελέσματα και να σας βρίσκουν οι μελλοντικοί πελάτες σας από το κανάλι το οργανικό και να έχετε την ευκαιρία να κάνετε πωλήσεις από αυτές τις κατατάξεις σας..

 

Επικοινωνία

 

Για την εξερεύνηση μίας συνεργασίας μεταξύ μας στο κομμάτι της SEO στρατηγικής, διαχείρισης και καθοδήγησης για την εταιρεία σας, στείλτε μου αναλυτικό email εδώ, για την ιστοσελίδα σας (προϊόντα / υπηρεσίες / κοινό στόχευσης κτλ) και τους στόχους σας, και θα ερευνήσω την περίπτωση σας με την 1η ευκαιρία στον ελεύθερο μου χρόνο.

 

Video Συνέντευξη για το SEO με την Χριστίνα Δουκουζιάνη – Make Video Greece

 

 

Με εκτίμηση,

 

Independent SEO expert – Ιωάννα Βαΐου (SEO ConsultantSEO Services)