Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις - SEO Greece Expert Ιωάννα Βαΐου

SEO Marketing για Ενοικαζόμενα – Τουριστικές Επιχειρήσεις

Γειά σας, είμαι η Ιωάννα Βαϊου και σε αυτήν την σελίδα μοιράζομαι μαζί σας κάποιες εκπαιδευτικές πληροφορίες από την εμπειρία μου στο SEO Marketing και Management για τουριστικές επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα (boat charter SEO – pleasure boat rentals SEO). Τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμποιήσει κάθε επιχείρηση στον τουρισμό, ανεξάρτητα αν τα ενοικιαζόμενα της αφορούν δωμάτια ξενοδοχείων, βίλες, AirBnb, ή μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητα, λιμουζίνες, σκάφη αναψυχής, πολυτελή γιωτ), κτλ.

SEO Greece Services by Joanna Vaiou - Greek and English website SEO Consultant from Greece Joanna Vaiou
SEO Consultant from Greece Joanna Vaiou

Πρίν λίγους μήνες ανέλαβα για πελάτες μου έναν αριθμό από τέτοιων αγορών ιστοσελίδες και η πρόκληση-ερώτηση ήταν (για τις φρέσκες-νέες ιστοσελίδες που ειχαν μηδενική δύναμη και αξιοπιστία στο διαδίκτυο) αν θα προλάβουμε αυτήν τη σεζόν.

Η αγορά ήταν “καινούργια” για εμένα καθώς δεν είχε μέχρι ώρας τύχει να αναλάβω τουριστικό SEO project. Άρα και μία νέα πρόκληση.

Το Ιστορικό των Πρώτων Μηνών Υποστήριξης των Τουριστικούν Επιχειρήσεων με Ενοικιαζόμενα με SEO Marketing Υπηρεσίες

  • Το domain της καινούργιας ιστοσελίδας περιείχε μία εκδοχή από τις λέξεις-κλειδιά στόχους που περιλαμβάνουν τα: “όνομα περιοχής” + “το ενοικιαζόμενο είδος” + “ενοικίαση”.
  • Η περιοχή με τα ενοικιαζόμενα είναι αρκετά μεγάλη και πολύ δημοφιλής και στο εξωτερικό.
  • Η αγορά αρκετά ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που προσφέρουν την ίδια υπηρεσία.
  • Ακολούθησε έρευνα αγοράς για την κατάλληλη στοχοθεσία, τις λέξεις-κλειδιά που ψάχνει το κοινό παγκόσμια στα Αγγλικά, και ξεκίνησε η βελτιστοποίηση του περιεχομένου που υπήρχε ήδη στις ιστοσελίδες, για όλες τις προσφορές και βασικές σελίδες (home, about us, κτλ).
  • Δημιουργήσαμε επιπλέον έναν αριθμό από στοχευμένα άρθρα που απαντούν ερωτήματα σχετικά με τις υπηρεσίες αλλά και τις συγκεκριμένες περιοχές-τοποθεσίες γενικότερα.
  • Εκμεταλλευτήκαμε όλο το δικό μας μοναδικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες για να προσθέσουμε σχετικότητα (relevance) και δύναμη – αξιοπιστία (authority – trustworthiness) στις σελίδες που υπάρχουν για τις προσφορές μέσω εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων (links) και φροντίσαμε όλες αυτές οι σελίδες να είναι προσβάσιμες σε όχι παραπάνω από 2 clicks (κινήσεις) από την κεντρική σελίδα (homepage).

Απαντήστε στα Ερωτήματα των Ιδανικών Πελατών σας για την Υπηρεσία σας αλλά και για την Περιοχή (ή το Νησί) σας

Αν είσαι επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, πρέπει να προσφέρεις στο κοινό σου απαντήσεις σχετικά με ό,τι ερώτημα μπορεί να έχει ο πιθανός πελάτης σου όχι μόνο για την υπηρεσία σου (πόσο κοστίζει, που εδρεύεις, ποια προβλήματα λύνεις, τι σε ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό σου κτλ), αλλά και για την περιοχή σου γενικότερα (things to do, where to eat, local cuisine, best beaches), κτλ.

Κερδίσαμε ή Όχι τη Θερινή Σεζόν;

Το αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες ήταν ότι πήγαμε από το πουθενά, πολύ γρήγορα, σε λίγους μήνες στην πρώτη σελίδα της Google για την κύρια ομάδα (και πιο δημοφιλή στις αναζητήσεις) keywords-στόχων την οποία εξυπηρετεί η κεντρική σελίδα όσον αφορά την στόχευση, στο root domain δηλαδή, βλ. 2 παραδείγματα στις φωτογραφίες από κάτω.

Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις - SEO Greece Expert Ιωάννα Βαΐου
Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις – SEO Greece Expert Ιωάννα Βαΐου
SEO Tips for Greek Islands Rental Businesses - by SEO Expert in Greece Joanna Vaiou
SEO Tips for Greek Islands Rental Business – by SEO Expert in Greece Joanna Vaiou

Τα Exact Match Domains Βοηθούν στον Παράγοντα “Χρόνος Κατατάξεων”

Σίγουρα βοηθάει αρκετά όσον αφορά την ταχύτητα, όταν επιλέγει η επιχείρηση να στοχεύσει τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά στην κεντρική του σελίδα, και συγκεκριμένα όταν έχει καταχωρήσει μία από αυτές τις φράσεις στο domain του, σε αντίθεση με το αν επιλέξει κάποιο domain που δεν περιέχει καμία λέξη που υποδεικνύει το αντικείμενο της επιχείρησης. Αυτά τα domains λέγονται “exact match” domains, για αυτό το λόγο, γιατί περιέχουν μία εκδοχή από την κύριες (πιο δημοφιλείς) λέξεις-κλειδιά  στόχους στην μηχανή αναζήτησης Google.

Εύχομαι να Κερδίσεις και Εσύ την Σεζόν σου Προετοιμαζόμενος Καλύτερα με τις Πληροφορίες μου

Οπότε, εάν έχεις επιχείρηση με ενοικιαζόμενα _____, μπορείς να κερδίσεις και να προλάβεις την σεζόν σου με την δική σου ιστοσελίδα ακόμα και αν ξεκινησεις λίγους μήνες πριν, με την κατάλληλη στρατηγική και τους κατάλληλους συνεργάτες.

Να τονίσω ότι η συνεργασία που έχω έως ώρας με τον web developer των επιχειρήσεων αυτων είναι άψογη, πιο γρήγορα και σωστά, δεν θυμάμαι να έχουν γίνει, αυτά που προτείνω στις ομάδες συνεργατών μου συστηματικά να γίνονται. Super fast, με ενθουσιασμό και σοβαρότητα μαζί. Όπως ακριβώς μου αρέσει να συνεργάζομαι.

Καλή σεζόν σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων!

Yacht charter SEO services – Joanna Vaiou

 

Links Συνεντεύξεων: